Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 4-4-2009

Είναι βέβαιο ότι αυτός που ασκεί διοίκηση στο δήμο, δεδομένου του γεγονότος ότι τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα, πρέπει να ορίσει προτεραιότητες στην υλοποίηση ενεργειών και στην ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών.
Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους για τους οποίους κρίνεται από τους πολίτες.
Ο δήμαρχος ή δεν έχει καταλάβει ότι αυτός είναι στο τιμόνι ή αναμένει από την αντιπολίτευση να συμμετέχει ενεργά στο ρόλο της διοίκησης, με όρους μάλιστα "υπαλληλικούς" προς αυτόν.
Αγνοεί τους θεσμικούς ρόλους και τους συνεργάτες που έχει ο ίδιος ορίσει, δεν τους έχει εμπιστοσύνη ή παίζει ένα επικοινωνιακό παιχνίδι τακτικής;
Ότι και νάναι, για το δήμο και τους δημότες είναι δυσάρεστο.
Πολύ συχνά μάλιστα, αναφέρεται στο "εφικτό" του πράγματος.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι σε πολλές των περιπτώσεων, το εφικτό μπορεί να είναι επιλογή μεταξύ του καταστροφικού και του δυσάρεστου.
Ο δήμος Ορεστιάδας δικαιούται πολλά. Για να τ' αποκτήσει όμως, πρέπει να έχει διεκδικητικό πλαίσιο και στόχους κι όχι να κατεβάζει τον πήχη πολύ χαμηλά.
Η επιλογή π.χ. του έργου "Δρόμος προς ΥΤΟΝG", κατεβάζει τον πήχη πολύ χαμηλά. Είναι ένα έργο χαμηλής προτεραιότητας κι η επιλογή του είναι αποκλειστικά ψηφοθηρική.
Με έντονη δόση κινδυνολογίας και διάθεση δημιουργίας άλλοθι για ενδεχόμενη αποτυχία ή για μείωση των προσδοκιών των δημοτικών συμβούλων και των πολιτών, εγκρίθηκαν οι προτάσεις που θα κατατεθούν για χρηματοδότηση στα προγράμματα ¨ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ" και "ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ".
Προσπάθησε ο δήμαρχος, με άστοχο τρόπο που δεν έπεισε κανέναν, να παρουσιάσει μια δημοτική αρχή που την ενδιαφέρει ο κόσμος της τεχνολογίας.
Δυστυχώς την ίδια ευαισθησία δεν έδειξε μέχρι τώρα, για να πειστούμε για τα αγνά της αισθήματα στα θέμα τεχνολογίας που αφορούν, στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου, στην δημοτική επιχείρηση ραδιοτηλεόρασης, στην αναπτυξιακή εταιρία, κτλ.
Ο δήμος Ορεστιάδας είναι ένας νέος δήμος. Η Νέα Ορεστιάδα μια μοντέρνα πόλη. Πρέπει να είναι πρωτοπόρος σε θέματα καινοτομίας και νέων τεχνολογιών. Είναι ανάγκη να πρωτοστατήσει σε δράσεις για να συμπαρασύρει και τους ιδιώτες προς αυτή την κατεύθυνση.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής εστιάζεται σε θέματα επούσιας σημασίας κι ενδιαφέροντος καθώς κι απλής διαχείρισης δράσεων με υπαλληλική νοοτροπία. Αξιοπρόσεκτο είναι όμως το ενδιαφέρον που δείχνει για τις αποζημειώσεις των προέδρων των νομικών προσώπων του δήμου, τις οποίες πρέπει όλοι να λαμβάνουν (πάγια τακτική αυτής της διοίκησης). Δεν διακρίνει κάποιος όμως το ίδιο ενδιαφέρον για τη δράση αυτών των νομικών προσώπων. Λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο.
Είναι μήπως τελικά θέμα διάθεσης και δυνατοτήτων;
Ας απαντήσει ο καθένας μόνος του κι ας κάνει τις επιλογές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: