Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Η ΓΕΦΥΡΑ των πολιτικών καιροσκόπων


Η «ΓΕΦΥΡΑ της αγάπης» που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με κάποιους πολιτικούς καιροσκόπους με στόχο, τον διαμελισμό του ΚΙΝΑΛ και την μετρίαση της τραγωδίας που θα ζήσει από τ’ αποτελέσματα των εκλογών, άρχισε να γκρεμίζεται από το στήσιμο της.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που ανταποκρίθηκαν, ήταν ή πάντα ΣΥΡΙΖΑ ή είχαν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ προ καιρού. Έτσι, η φιέστα που επιχειρήθηκε επικοινωνιακά να στηθεί, παρουσιάζοντας μια εντυπωσιακή αποχώρηση στελεχών από το Κίνημα Αλλαγής, κατέληξε σε φιάσκο.
Η προίκα που περίμενε ο Πρωθυπουργός κι οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας, ήταν μηδενική ή άνευ πολιτικής σημασίας. Είχαν ονειρευτεί φωτογραφίες του Τσίπρα με τον Παπανδρέου ή τον Λαλιώτη ή κι εγώ δεν ξέρω ποιον άλλον… Αντί αυτού, εισέπραξαν κατηγορηματικές δηλώσεις άρνησης και αντίδρασης απ’ αυτό το επικοινωνιακό πανηγύρι.
Αυτό το μάζεμα του ΣΥΡΙΖΑ, ετερόκλητων προσώπων, πολιτικών γυρολόγων και πρόθυμων καρεκλολάγνων,  δίχως κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο, δεν έχει καμιά σχέση με την κεντροαριστερά ή την σοσιαλδημοκρατία και φυσικά, δεν έχει καμιά τύχη να προχωρήσει παρά μόνο μέχρι την ημέρα των εκλογών. Μετά διαλύεται. Ο μόνος συνδετικός κρίκος είναι η παραμονή στην εξουσία. Κι αυτή όμως έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ σύντομη. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί με κάθε τρόπο να περισώσει τα ασυμμάζευτα, πουλώντας χωρίς κανέναν ενδοιασμό κι αναστολή όλους όσους μέχρι χθες είχε συνεργάτες άμεσους ή έμμεσους. Αφού τους υπέβαλλε όλους, με τη συναίνεση τους βέβαια ένεκα της καρέκλας, να κάνουν απίστευτες «πολιτικές κωλοτούμπες» κι ενώ είχαν πει τα μύρια όσα προεκλογικά, τώρα τους κάνει στην άκρη, αναζητώντας νέους συμμάχους που πιστεύει ότι θα τον κρατήσουν στο άρμα της εξουσίας.
Το Κίνημα Αλλαγής έδειξε ότι έχει μεγάλες αντοχές, παρά τα εσωτερικά του προβλήματα, ενώ τα στελέχη του σ’ αυτή την επίθεση συσπειρώνονται και αναδιοργανώνονται για τη μεγάλη πολιτική μάχη. Είναι η μοναδική υπεύθυνη, προοδευτική πολιτική δύναμη του τόπου. Είναι ο μόνος πολιτικός χώρος που μπορεί να εμπνεύσει και να πρωταγωνιστήσει ξανά στις εξελίξεις.
Η χώρα μας χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή. Ο λαϊκισμός κι η συντήρηση είναι στοιχεία που εμείς τα πολεμάμε. Δεν είναι στην πολιτική μας κουλτούρα. Είναι οι ιδεολογικοί μας αντίπαλοι. Εμείς έχουμε παρουσιάσει το «Σχέδιο Ελλάδα», μια ολοκληρωμένη πρόταση  για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Όπως είπε χαρακτηριστικά κι η πρόεδρος μας, η χώρα χρειάζεται άμεσα προοδευτικές λύσεις και μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: