Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή για το ΙΚΑ Ορεστιάδας

ΠΡΟΣ
Υπουργό Οικονομικών
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας για να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου, για την πρόθεση του Υπουργείου, κατά το σχεδιασμό του νέου οργανογράμματος του ΙΚΑ, να υποβαθμίσει ή και να κλείσει το Υποκατάστημα του ΙΚΑ Ορεστιάδας στο νομό Έβρου.
Ο βόρειος Έβρος αργοπεθαίνει. Έχουμε δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα που επιβραδύνουν την ανάπτυξη του, ωστόσο ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα που δεχόμαστε τον τελευταίο καιρό σχετίζεται με την απομάκρυνση των δημόσιων υπηρεσιών από την ευρύτερη περιοχή.
Είναι απορίας άξιο από την μία να επιδιώκεται, με τις πρόσφατες αλλαγές, η επιτάχυνση στη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών και από την άλλη να κλείνουν υπηρεσίες δήμων με πληθυσμό 40.000 κατοίκων, όπως του δήμου Ορεστιάδας
Η επιλογή για την υποβάθμιση ή το κλείσιμο του ΙΚΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ είναι πέρα για πέρα λανθασμένη.
Με κάθε σεβασμό στη δουλειά και τον σχεδιασμό που κάνετε, σας εφιστούμε την προσοχή σε όσα αυτονόητα θα έπρεπε να λαμβάνονται υπόψη όταν πρόκειται για την περιοχή μας.
Η αναπτυξιακή πολιτική και η αξιοποίηση των φυσικών πόρων της περιοχή θα έχει οφέλη που θα είναι πολλαπλάσια από αυτά που θα εξοικονομήσει εν τέλει το Δημόσιο από το κλείσιμο του ΙΚΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ και ενδεχομένως και άλλων υπηρεσιών που δρομολογείται να ακολουθήσουν στην περιοχή του Βορείου Έβρου.
Είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθείτε τα προβλήματα και τις αδικίες και θα αναδιαμορφώσετε την πολιτική σας.
Μη δημιουργείτε για άλλη μια φορά το αίσθημα της αδικίας και της τιμωρίας στους ανθρώπους που αποφάσισαν να ζήσουν σ’ αυτή την περιοχή.

Με τιμή

Χαμαλίδης Ελευθέριος
Δημ. Σύμβουλος Δ. Ορεστιάδας
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: