Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Εκ των υστέρων δικαίωση και πάλι...

Για άλλη μια φορά δικαιώνεται η επιμονή μας να αναδείξουμε κάποια ζητήματα, με σκοπό να συνετιστούν οι υπεύθυνοι-αρμόδιοι και να τα διορθώσουν.
Αφού προσπάθησαν να μας λοιδωρήσουν, στο τέλος από ανάγκη, από φόβο, από κατανόηση του σωστού, υιοθέτησαν τις προτάσεις μας.
Περί ΔΗΚΕΠΑΟ ο λόγος.
Εδώ και 5 χρόνια διαμαρτυρόμαστε για την απίστευτα και απαράδεκτα μεγάλη διάρκεια των Ορεστείων. Η διάρκεια μέχρι τώρα ήταν 20-30 ημέρες. Επιτέλους περιορίστηκε σε 7 ημέρες. Έτσι τουλάχιστον μειώνεται το κόστος υλοποίησης των εκδηλώσεων. Για την ποιότητα, τον πλουραλισμό και των καινοτομία των εκδηλώσεων βέβαια δεν θα αναφερθούμε, διότι δυστυχώς είναι κάτι που εκλείπει απ' την επιχείρηση που έχει χρεωμένο τον πολιτισμό σ' αυτό το δήμο. Ας κρίνει ο καθένας το αποτέλεσμα που παρουσιάζεται.
Μετά από καταγγελίες, διαμαρτυρίες και πολλά άλλα, κι αφού διαδραματίστηκαν σκηνές απείρου κάλλους την περσινή περίοδο, αποφασίστηκε η ανάθεση ηχητικών, φωτιστικών, εξέδρας, όχι με απευθείας ανάθεση στους φίλους και κολλητούς, αλλά με πρόχειρο διαγωνισμό. Και η απόδειξη; Το συνολικό κόστος αυτών των εκδηλώσεων για το 2011 που έγιναν με απευθείας ανάθεση έφτασε στις 90.000 ευρώ, ενώ το 2012 που έγινε με πρόχειρο διαγωνισμό, το αποτέλεσμα ήταν να κατακυρωθεί σε προσφορά που έφτανε για όλα αυτά στις 42.000 ευρώ. Καταλαβαίνετε όλοι τη διαφορά και το όφελος που θα έχει η επιχείρηση. Κι όλοι καταλαβαίνετε βέβαια τι πάρτι γινόταν πέρσι...
Αυτά προς το παρόν...
Με το Δημοτικό Ωδείο και τη λειτουργία του θ' ασχοληθούμε κάποια στιγμή αργότερα...
Θα συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε για μια σωστή λειτουργία του δήμου με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: