Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Φίλε και φίλη...
Απευθύνομαι σε σένα που ζεις στην Ορεστιάδα, τη Βύσσα, το Τρίγωνο, τον Κυπρίνο. Σε σένα που ζεις σ' αυτό τον τόπο και τα τελευταία χρόνια το μόνο που κάνεις είναι να μετράς τις πληγές και να συνεχίζεις ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο που ποτέ δεν έρχεται. Σε σένα που έχεις βαρεθεί τα μεγάλα λόγια και τα μικρά έργα, που αισθάνεσαι προδομένος από ανθρώπους που άλλα έλεγαν κι άλλα έκαναν, που θυμώνεις, απογοητεύεσαι, δε βρίσκεις διέξοδο, αλλά...μένεις. Μένεις γιατί αγαπάς αυτό τον τόπο και σε νοιάζει. Γιατί ελπίζεις πως “δεν είναι όλοι ίδιοι”. Και δεν είναι.

Σε σένα απευθύνομαι και σου μεταφέρω το μήνυμα της ελπίδας για ένα νέο ξεκίνημα για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ στην πορεία του τόπου μας. Για μια νέα προοπτική που “γεννιέται”, χωρίς “μαγικά ραβδιά”, χωρίς “θαύματα”, αλλά με σχέδιο, με συγκεκριμένους στόχους που μπορούν να επιτευχθούν, με φρέσκες ιδέες, προτάσεις, με πολιτικό πολιτισμό και κυρίως με σεβασμό στον πολίτη, σε σένα...

Απευθύνομαι σε σένα γιατί μόνο με εσένα συμπαραστάτη, συνοδηγό και συνοδοιπόρο σ' αυτή την προσπάθεια, μπορούμε να ξαναφέρουμε το χαμόγελο, να “γίνει η σπίθα πυρκαγιά”, να γίνει “η σταγόνα ορμητικό ποτάμι” που θα παρασύρει το παλιό και θα φέρει το καινούριο.

Σε σένα που θες ένα δήμο που θα νοιάζεται κάθε ημέρα για το δημότη και δεν θα τον θυμάται μόνο στις εκλογές, που θες ένα δήμο “ανθρώπινο”, κοινωνικά ευαίσθητο, που θα ενδιαφέρεται για το “γενικό καλό” κι όχι μόνο για το “προσωπικό”, που θα είναι κοντά στο δημότη κι όχι απέναντι, που θα προσθέτει και δεν θα αφαιρεί, θα πολλαπλασιάζει και δεν θα διαιρεί, που θα συνεργάζεται και δεν θα αποκλείει.

Ένα τέτοιο δήμο θέλω κι εγώ. Με διαφάνεια, χωρίς αλαζονεία, χωρίς ιδιοτέλεια, χωρίς αυταρχισμούς, υπεύθυνο, χρήσιμο και φιλικό. Που το “εγώ” θα είναι κάτω από το “εμείς”. Ένα δήμο με αξίες, με ήθος, με πολιτισμό. Ένα δήμο που θα διεκδικεί και δεν θα ζητιανεύει, ένα δήμο που θα προγραμματίζει και θα εκτελεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες κι όχι τα συμφέροντα των λίγων, που θα σέβεται το περιβάλλον και δεν θα ασελγεί σε βάρος του. Ένα δήμο που θα χαίρεσαι να ζεις, να δημιουργείς, να σχεδιάζεις το αύριο.

Φίλε και φίλη, μαζί μπορούμε να σχεδιάσουμε το αύριο, μπορούμε να ξαναφέρουμε την ελπίδα και το χαμόγελο σ' αυτό τον τόπο που αξίζει πολλά περισσότερα. Ας μη χαραμίσουμε άλλες “ευκαιρίες”, ας μην κάνουμε άλλα “πειράματα”, ας μη στερήσουμε την προοπτική για τα παιδιά μας. Ας ξεπεράσουμε τα μικροσυμφέροντά μας κι ας ζυγιάσουμε την ευθύνη μας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά... Σε καλώ να γίνεις συμμέτοχος, μη μείνεις αμέτοχος...

Φιλικά

Λευτέρης Χαμαλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: