Τετάρτη 27 Αυγούστου 2008

Βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2008...


Ανακοινώθηκαν χθες Τρίτη 26-8-2008 οι βάσεις εισαγωγής για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμοι κι οι πίνακες των εισακτέων σε κάθε σχολή.
Από σήμερα επίσης, άμεσα θα ξεκινήσει ο διαφημιστικός μαραθώνιος των ιδιωτικών σχολών, είτε των ιδιωτικών ΙΕΚ ή των κολλεγίων, ώστε να προσελκύσουν νέους πελάτες. Αυτούς οι οποίοι θα "αποτύχουν" να εισαχθούν στα ΑΕΙ - ΤΕΙ της χώρας και θα είναι απογοητευμένοι. Οπότε όλες οι ιδιωτικές σχολές θα είναι διαθέσιμες, με το αζημείωτο βέβαια, να απαλύνουν τον πόνο των παιδιών αλλά και των γονέων.
Είναι πραγματικά λυπηρό να συμβαίνει αυτό το πράγμα. Δυστυχώς, ποτέ δεν υπήρχε σωστή πολιτική στην παιδεία και γινόταν πάντα αποσπασματικές κι επιπόλαιες ενέργειες. Ποτέ π.χ. δεν επένδυσε σοβαρά το ελληνικό κράτος στην τεχνική εκπαίδευση. Αλλά κι εγώ δεν έχω ακούσει ποτέ κανένα γονέα να μιλάει στο παιδί του για τα τεχνικά επαγγέλματα. Να του γνωρίσει κι άλλες εναλλακτικές διαδρομές επαγγελματικής αποκατάστασης. Δυστυχώς, όλοι οι γονείς αγωνιούν, ώστε τα παιδιά τους να αποκτήσουν τριτοβάθμια ακαδημαϊκή εκπαίδευση κι αν δε συμβεί αυτό, αισθάνονται ότι απέτυχαν κι αυτοί και τα παιδιά τους.
Υποτιμούν μ' αυτό τον τρόπο τα τεχνικά επαγγέλματα και διαμορφώνουν μια κουλτούρα για τα επαγγέλματα στα παιδιά αλλά και στην κοινωνία. Ταυτόχρονα, μπορεί να στερήσουν τα παιδιά τους από μια γρήγορη και υψηλά ανταποδωτική επαγγελματική αποκατάσταση και την κοινωνία από καλούς τεχνίτες που τόσο τους έχει ανάγκη.
Πιστεύω λοιπόν, ότι επαγγελματικό προσανατολισμό, χρειάζονται πρώτα οι γονείς και μετά τα παιδιά.
Και στο κάτω κάτω ούτε μπορούν να δουλεύουν όλοι σε γραφεία, αλλά ούτε έχουν όλοι ουσιαστικά προσόντα να το κάνουν. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια.
Τέλος, ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους νεοεισακτέους για την καινούργια προσπάθεια που θα ξεκινήσουν και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους.
Οι βάσεις εισαγωγής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: http://www.ypepth.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ Ως ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΒLOG ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ!!ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΤΗ ΒΑΣΗ Η ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ 6,ΤΟΥ 7 Η ΤΟΥ 8 ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΤΙ??ΤΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΛΗΤΤΕΤΕ Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ!!!ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ 10 ΛΙΓΟΙ ΦΕΥΓΑΝΕ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΙΤΑΛΙΑ κλπ.ΜΕΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΧΝΟΥΣΑΝ ΤΙ ΣΠΟΥΔΑΖΑΝ??ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ,ΚΑΘΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΝΕΟΠΛΟΥΤΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΤΗΣ!!!ΤΑ ΚΟΡΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ,ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ...Η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΚΙΝΙΣΜΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ,ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Η ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ!!!ΑΙΩΝΙΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΟΥΡΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΟΣ!!!

Ανώνυμος είπε...

Ειναι αλήθεια οτι εφυγαν-ξέφυγαν σκυλιά απο το Δημοτικό Κυνοκομείο του Δήμου Ορεστιάδας και κατασπάραξαν 30 περίπου πρόβατα ;;

αν ειναι αλήθεια ανάρτησέ το και σχολίαστο..αν οχι διέγραψέ το..

Λευτέρης Χαμαλίδης είπε...

Αυτό με τα σκυλιά, πραγματικά δεν το γνωρίζω αν είναι αλήθεια.