Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2007

Φυσικό Αέριο στο Βόρειο Έβρο

Σε 15 μέρες η έναρξη ροής του Φυσικού Αερίου από την Τουρκία στην Ελλάδα. Ένας αγωγός ο οποίος διασχίζει εγκάρσια το νομό μας. Παρόλα αυτά κανείς δε διεκδίκησε να κατασκευαστεί ένας κάθετος αγωγός που να οδηγεί το φυσικό αέριο στο βόρειο κομμάτι του νομού που το έχει τόσο ανάγκη. Όλοι στις μεταξύ μας κουβέντες το αναφέρουμε και συμφωνούμε. Που είναι όμως μια οργανωμένη προσπάθεια διεκδίκησης; Ποιά η παρουσία του Δημάρχου Ορεστιάδας γι' αυτό το θέμα; Ποιές οι πρωτοβουλίες του;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λευτέρη όλη η προβληματική γύρω από τον αγωγό φυσικού αεριόυ καθώς και προτάσεις θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί την περίοδο της μελέτης κατασκευής του αγωγού και θα έπρεπε να είχαν χρησιμοποιηθεί όλα τα υπάρχοντα μέσα ώστε να φτάασει ο αγωγός κα στο Βόρειο κομμάτι του Νομού για το οποίο όλοι "ενδιαφέρονται". Για να μην κοροιδευόμαστε τώρα η όποια δυνατότητα παρέμβασης του Δήμου είναι μάλλον ανύπαρκτη και θα προστεθεί και αυτό σε μία σειρά λαθών και παραλείψεων που μας έχουνε φέρει,ως Δήμο σε δεινή κατά την άποψή μου θέση.
Πλέον το άν και κατά πόσο θα φτάσει κάποτε το φυσικό αέριο και στο Β.Έβρο είναι αποκλειστικά απόφαση των εκάστοτε κρατούντων και οι οποίοι αβαντάρονται και από την,ανόητη κατά την άποψή μου, άποψη κάποιων συνδημοτών μας ότι είναι αρκιβή η κατασκευή του αγωγού για τον Β.Έβρο και κατα συνέπεια μη οικονομμική και η κατασκευή και η λειτουργεία του.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ στο ένα μέρος της άποψης που καταθέτεις. Πιστεύω ότι σήμερα, στην ανταγωνιστική κοινωνία που ζούμε, τίποτα δε μας χαρίζεται. Όλα μπαίνουν σε μια διαδικασία διεκδίκησης και διαπραγμάτευσης. Ο θεσμός του Δημάρχου είναι πάρα πολύ ισχυρός και σεβαστός προς όλους, αρκεί να ξέρεις να τον διαχειρίζεσαι με σεβασμό, αξιοπρέπεια και μαχητικότητα. Εγώ πιστεύω ότι ένας Δήμαρχος μπορεί να καταφέρει πολύ περισσότερα απ' αυτά που πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει. Σημαντικότερο δε είναι το γεγονός ότι μπορεί να παρασύρει σε μια θέση του, πάρα πολλούς τοπικούς φορείς. Μη νομίζετε ότι όλα αυτά περνάνε σε ψιλά γράμματα για την κεντρική εξουσία που παρακολουθεί τα πράγματα.
Όμως πρέπει να ξέρουμε τι ακριβώς θέλουμε. Να έχουμε ορίσει στόχους.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου φίλε Λευτέρη,

καταρχήν να σε συγχαρώ για αυτήν πρωτοβουλία σου με το ιστολόγιο (blog) σου, διαβάζω τακτικά τα κείμενα που δημοσιεύεις και χαίρομαι που υπάρχουν πιλοτικοί που κρατούν επαφή, ενημερώνουν και δεν φοβούνται την δημόσια ανταλλαγή απόψεων με τους πολίτες και τους ψηφοφόρους τους.

Τώρα όσο αφορά για το θέμα του αγωγού για το φυσικό αέριο, θα εκφράσω τη γνώμη ως πολίτης του Έβρου μιας και δε είμαι δημότης του Δήμου Ορεστιάδος. Σίγουρα μια πρωτοβουλία του Δημάρχου θα ήταν καλή, πιο καλά θα ήταν μια κοινή πρωτοβουλία όλων των δήμων του βορείου Έβρου, αλλά εγώ πιστεύω ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει η Νομαρχία να αναλάβει πρωτοβουλίες, γιατί πρόκειται για ένα έργο, άμα γίνει, το οποίο είναι προς όφελος όλου του Νομού. Σίγουρα παίζουν και οικονομικοί λόγοι ρόλο, όπως ανέφερε ο ανώνυμος φίλος.

Αυτό που περιμένω εγώ από τις δημοτικές αρχές και την Νομαρχία είναι να ενημερωθώ εάν έχουν πάρει πρωτοβουλίες, αν θα γίνει το έργο και πότε, και αν δε γίνει, γιατί δε θα γίνει ή γιατί δεν έχουν πάρει πρωτοβουλίες;
Φυσικά η δικές μου τοποθετήσεις δεν είναι μόνο μέσα στις αρμοδιότητες σου σαν δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ορεστιάδος, αλλά το θέμα αφορά όλους τους πολίτες του Έβρου .

Καλή συνέχεια Λευτέρη και περισσότερους ψήφους για την επόμενη 4έτια ;)
Χαιρετίσματα από το Αμβούργο.