Δευτέρα 4 Ιουνίου 2007

Εργοστάσιο Ζάχαρης - Ερώτημα στο Δήμαρχο

Κύριε Δήμαρχε.

Το Εργοστάσιο Ζάχαρης έχει συνδεθεί με την νεώτερη ιστορία της Ορεστιάδας και αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της περιοχής για πάρα πολλά χρόνια.
Με την αποδέσμευση του καθεστώτος προστασίας του προϊόντος και της νέας στρατηγικής που επιδιώκεται να εφαρμοστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη ζάχαρη, καθώς και με το κατρακύλισμα της τιμής της με ταυτόχρονη αλματώδη άνοδο του κόστους παραγωγής, προκύπτει ένα τεράστιο ζήτημα λειτουργίας ή μη του Εργοστασίου.
Η πολιτική της Ελληνικής Κυβέρνησης είναι ακόμη άγνωστη. Οι μέχρι τώρα κινήσεις, αποδεικνύουν ένα θέμα άνισης μεταχείρισης για κάθε εργοστάσιο.
Ο αγροτικός πληθυσμός που είχε επενδύσει σ’ αυτή τη δυναμική καλλιέργεια, αρχίζει ν’ αλλάζει κατεύθυνση, καθώς το όφελος που προκύπτει από την παραγωγή είναι ελάχιστο. Οι εργαζόμενοι ζουν σ’ ένα κλίμα αβεβαιότητας. Το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη. Ο συνδικαλιστικός φορέας των εργαζομένων ζητάει τη συμπαράσταση των τοπικών πολιτικών παραγόντων.
Ερωτάται ο κύριος Δήμαρχος:
Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει ο ίδιος για την πορεία του Εργοστασίου;
Έχει την πρόθεση να συγκαλέσει με πρωτοβουλία του Δήμου και μέσω του αρμόδιου θεσμικού του οργάνου, το Δημοτικό Συμβούλιο, σύσκεψη όλων των φορέων της περιοχής, για να χαραχθεί μια κοινή πορεία δράσης και διεκδίκησης;

Δεν υπάρχουν σχόλια: