Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κραυγή αγωνίας για το Αναψυκτήριο Καστανεών

Έχουν περάσει εννιά μήνες από την ημέρα που σταμάτησε να λειτουργεί το δημοτικό αναψυκτήριο στις Καστανιές. Αυτούς τους εννιά μήνες επικρατεί ο θυμός και η αγανάκτηση στην τοπική μας κοινωνία. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα χτίστηκε και λειτούργησε με σκοπό να τονώσει την τοπική οικονομία, τους επαγγελματίες μας, να δώσει εργασία στους νέους μας και να προβάλλει τον όμορφο τόπο μας.
Επί 20 χρόνια έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες ντόπιους και ξένους από όλη την Ελλάδα. Κι όπως λέγεται στην γλώσσα της αγοράς το κατάστημα λειτούργησε «ως κράχτης» για την τοπική μας οικονομία αλλά και για το φεστιβάλ του ΑΡΔΑ του ποίου η επιτυχία είναι αλληλένδετη με την λειτουργία του αναψυκτηρίου διότι συμβάλλει στην διαφήμισή του.
Σήμερα όμως το κατάστημα είναι κλειστό και αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου αναψυχής όσοι έρχονται, βλέπουν την κατάσταση και φεύγουν δυσαρεστημένοι.
Εκατοντάδες επισκέπτες ήρθαν την Καθαρά Δευτέρα δεν το βρήκαν ανοιχτό. Θα έρθουν το Πάσχα, την Πρωτομαγιά και το καλοκαίρι επίσης Θα έρθουν οργανωμένες εκδρομές από συλλόγους, σχολεία, ΚΑΠΗ. Καθημερινά ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξάνεται, καθώς πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι. Είναι αδιανόητο το αναψυκτήριο να παραμένει συνεχώς κλειστό.
Λόγω της έλλειψης φύλαξης, προκαλούνται επίσης φθορές στις εγκαταστάσεις και ρύπανση του χώρου από μη οικολογικά ευαισθητοποιημένα άτομα.
Ως τοπική κοινωνία είμαστε αγανακτισμένοι και θυμωμένοι με την όλη κατάσταση και κάνουμε έκκληση στην δημοτική αρχή να διευθετήσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν. Το δημοτικό αναψυκτήριο στις Καστανιές αυτό το καλοκαίρι πρέπει να λειτουργήσει.

Λιάχα Μαρία, Πρόεδρος Τ.Κ. Καστανεών

Δεν υπάρχουν σχόλια: