Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Γραφείο Εθελοντισμού στο δήμο Ορεστιάδας

Σε συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης, συνήθως αναπτύσσονται δύο εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις στην ψυχολογία των πολιτών. Παρατηρούνται συνθήκες αλληλεγγύης, αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνονται συνθήκες έντονου κανιβαλισμού.
Ο καθένας με αυτογνωσία και αυτοσυγκράτηση οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό του και την κοινωνία από παρορμητικές και βίαιες ενέργειές του, οι οποίες μπορεί να προέρχονται από συναισθήματα ζήλιας, αγανάκτησης, κτλ.
Είναι σημαντικό όμως να καλλιεργήσουμε και να ενισχύσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών. Η αυθόρμητη έκφραση είναι αυτονόητη. Πολύ σημαντική όμως είναι η οργανωμένη προσπάθεια εθελοντικής δράσης.
Έχουμε εκφράσει πολλές φορές στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την άποψη μας ότι είναι σημαντικό και απαραίτητο να δημιουργηθεί σε επίπεδο δήμου ένα Γραφείο Εθελοντισμού.
Οι υποψήφιοι εθελοντές οι οποίοι είναι πολλών κατηγοριών, θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν το αλτρουιστικό τους συναίσθημα σε συνεργασία με άλλους πολίτες του δήμου σε δράσεις προστασίας περιβάλλοντος, καθαριότητας, ανακύκλωσης, πολιτισμού, κτλ.
Οι μεμονωμένες προσπάθειες χωρίς συνέχεια, δυστυχώς αποτελούν το άλλοθι για να μην κάνουμε τίποτα.
Δε θέλει κόπο… Θέλει τρόπο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: