Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021

Άμεση ανάκληση της απόφασης για επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Φυλάκιο

Η αιφνιδιαστική απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, να επεκτείνει το υφιστάμενο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο – Δ. Ορεστιάδας, πολλαπλασιάζοντας τη δυναμικότητα του, σε περίοδο εορτών, στις 29 Δεκεμβρίου κι ενώ η χώρα τελεί σε καθεστώς «παύσης λειτουργίας», αποδεικνύει περίτρανα ότι, δε σέβεται την τοπική κοινωνία και τους θεσμικούς της φορείς, δεν έχει κανένα σχεδιασμό και στρατηγική για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και έχει ξεχάσει πολύ γρήγορα την περσινή κρίση που πέρασε η χώρα μας στα σύνορα με την Τουρκία.

Πόσο υποκριτικό είναι άραγε το γεγονός, να συντάσσουν «Διακομματική Επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης» κι ενώ υποτίθεται ότι είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση του πλαισίου δράσεων που θα προταθούν, η ανάπτυξη εξαρχής ν’ αποτυπώνεται με ένα έργο όπως αυτό.

Με την πολιτική τους ως τώρα, δεν κατάφεραν ούτε μια στοιχειώδη βελτίωση να φέρουν στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στις δομές μεταναστών. Το μόνο που είναι ικανοί να καταφέρουν, δυστυχώς για τον τόπο μας, τη δημιουργία μιας νέας «Μόριας».

Δεν υπάρχει πλέον άλλη επιλογή. Η απόφαση πρέπει άμεσα ν’ αλλάξει κι επιτέλους να παρουσιαστεί ένας σοβαρός εθνικός και ευρωπαϊκός σχεδιασμός. Άλλως, οι άνθρωποι της κυβέρνησης κι αυτοί που τη στηρίζουν, είναι για τον Έβρο ανεπιθύμητοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: