Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κέντρα παράνομων μεταναστών – Δημοτικό Συμβούλιο 16/6/2011

Ο νομός Έβρου είναι χώρος διέλευσης παράνομων μεταναστών κι η Πολιτεία οφείλει ν’ αντιμετωπίσει το πρόβλημα για την ασφάλεια των κατοίκων. Αισθανόμαστε την ευθύνη μας και δεν κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα. Αρκεί αυτό να γίνει σύμφωνα με την αρχή της ισονομίας. Δε θα γίνει όμως ούτε ο νομός, ούτε κι ο δήμος Ορεστιάδας, μια περιοχή που ξεφυτρώνουν, ανάλογα με τις συνθήκες, κέντρα κράτησης.
Η λειτουργία του κέντρου στο Φυλάκιο είναι αρκετή για την περιοχή. Προτείνουμε προς το σώμα την αρνητική γνωμοδότηση στην παραχώρηση κατά χρήση του κοινόχρηστου τεμαχίου με αριθ. 906γ έκτασης 17.388,40 τμ αναδασμού αγροκτήματος Φυλακίου έτους 1969-1972, προκειμένου αυτό στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη δημιουργία χώρου προαυλισμού παράνομων μεταναστών και κατασκευή πρόχειρων οικίσκων.
Αρνούμαστε κάθε σχεδιασμό και απόφαση για επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι θα αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας στις επιλογές που πιστεύουμε ότι υπονομεύουν το μέλλον του τόπου. Η περιοχή έχει ανάγκη ιδιαίτερα μέτρα και κίνητρα για την ανάπτυξη της κι αυτά απαιτούμε να εφαρμοστούν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

γαρ γαρ η γαργαρα για τον δεσποτη!!