Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 28/4/2009 (2ο μέρος)

Κατά τη διάρκεια των προτάσεων - ερωτήσεων κατέθεσα τις παρακάτω προτάσεις:

1. Με την είσοδο του καλοκαιριού και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, αρκετοί συνδημότες μας θα αναζητήσουν υπαίθριους χώρους και παιδικές χαρές για τα παιδιά τους. Απαιτείται άμεσα η αντικατάσταση κάποιων παιχνιδιών της παιδικής χαράς στο Άλσος Αδριανουπόλεως (πεύκα), καθώς κι ο διαχωρισμός των παιχνιδιών ανά ηλικία.

2. Ενίσχυση της Δημοτικής Αστυνομίας με άτομο -α διοικητικούς.

3. Διαδημοτική συνεργασία στο Δημοτικό Κυνοκομείο. Είναι γεγονός ότι καταφτάνουν στο Κυνοκομείο Ορεστιάδας, συμπαθή τετράποδα που περισυλλέχθηκαν από άλλους δήμους. Είναι λοιπόν σωστό να γίνει συνεργασία με τους όμορους δήμους ώστε να συμβάλλουν οικονομικά στη λειτουργία του Κυνοκομείου, με αγορά τροφών, φαρμάκων, κτλ.

4. Στη ΒΙ.ΠΕ. είναι μέτοχοι ο Δήμος Ορεστιάδας και η Τράπεζα Πειραιώς. Στην αγορά των οικοπέδων από ιδιώτες, ο δήμος δικαιούται 20% από την τιμή πώλησης. Ταυτόχρονα ο δήμος είναι υποχρεωμένος να πληρώσει κάποιες εκτάσεις οι οποίες είναι μέσα στη ΒΙ.ΠΕ. και δεν ολοκληρώθηκε η αποπληρωμή τους. Μπορεί ο δήμος να επαναδιαπραγματευτεί με εκπροσώπους της Τράπεζας ώστε να πάρει στην κυριότητά τους κάποια οικόπεδα στη ΒΙ.ΠΕ. (3-4 οικόπεδα) και να αποποιηθεί του 20%. Έτσι, θα εξασφαλίσει άμεσα κάποια οικόπεδα για χρήση, μια από τις οποίες μπορεί να είναι το γκαράζ, που τόσο τα χρειάζεται.

5. Στην είσοδο της πόλης από τη νότια πλευρά, μια πολύ μικρή έκταση έχει μείνει εκτός σχεδίου και στερεί από το δήμο τη δυνατότητα να εκμεταλευτεί κάποιες εκτάσεις που διαθέτει που τώρα είναι πολεοδομικά άχρηστες καθώς είναι εκτός σχεδίου πόλης και ισχύουν άλλοι κανόνες και διατάξεις δόμησης. Η διαδικασία επέκτασης, για μια τόσο μικρή έκταση, είναι απλή και η αιτιολόγηση είναι προφανής. Ο χρόνος τρέχει, πρέπει ο δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί αυτό το "πολεοδομικό λάθος" κατά τη διάρκεια της μελέτης πολεοδομικής επέκτασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: