Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Φωταγώγηση χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας


Δεν ξέρω πόσοι από σας παρευρέθησαν στην φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην προσφάτως ανοιχτή κεντρική πλατεία της Νέας Ορεστιάδας. Επειδή εγώ πήγα οικογενειακώς στην εκδήλωση, θα ήθελα να κάνω έναν μικρό σχολιασμό.
Μέσα σ' ένα τέταρτο απ' το ξεκίνημα της εκδήλωσης, η κόρη μου γκρίνιαζε και ζητούσε να φύγουμε. Για ποιο λόγο; Προφανώς διότι βαρέθηκε.
Η εκδήλωση δυστυχώς δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα παιδιά.
Δεν υπήρχε κανένα περίπτερο στο οποίο θα μπορούσαν ν' απασχοληθούν και να τους προκαλέσει το ενδιαφέρον.
Οι παραδοσιακοί χοροί καλοί είναι αλλά δεν είναι καθόλου δελεαστικοί για τα παιδιά, τα οποία φαντάζομαι ότι θα περίμεναν κάτι διαφορετικό από την εορταστική εκδήλωση.
Δυστυχώς η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου ήταν, κατά την άποψή μου, μια εκδήλωση σχεδιασμένη για μεγάλους κι ίσως ταίριαζε περισσότερο σε θρησκευτικό πανηγύρι.
Εκτός αυτού, πέρα από τη βραδιά της εκδήλωσης τίποτα. Δεν αισθάνεσαι κανένα εορταστικό πνεύμα να σε αγγίζει γυρνώντας στην αγορά.
Είναι τόσο δύσκολο να έχεις κάποια παιδιά ντυμένα Αη Βσίληδες στους δρόμους να μοιράζουν καραμέλες στα παιδιά και να βγαίνουν φωτογραφίες μαζί τους;
Είναι τόσο ακατόρθωτο να υπάρχουν μερικά άτομα με μουσικά όργανα, κιθάρες και σαξόφωνα, διασκορπισμένα στο εμπορικό κέντρο παίζοντας μελωδίες;
Φαντάζομαι ότι όλα αυτά είναι πολύ δύσκολο να συμβούν κι απαιτούν πολλά χρήματα.
Δυστυχώς όλα αυτά μπορεί να κοστίσουν λιγότερο από τα 2000 ευρώ που κόστισε η εορταστική εκδήλωση που προανέφερα και να έχει και ουσιαστικό και πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Αλληλεγγύη του δήμου

Αν έχουμε κάτι για το οποίο πρέπει να υπερηφανευόμαστε ως κάτοικοι του δήμου Ορεστιάδας, ενός δήμου της περιφέρειας, είναι η ανθρωπιά μας. Κι αν είναι κάτι που πρέπει να προασπίσουμε ως «κόρη οφθαλμού», είναι το περίσσευμα προσφοράς στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.
Αυτό το χαρακτηριστικό πρέπει να το αναδεικνύουμε κι ως δήμος έχοντας πάντα τα «μάτια» και τα «αυτιά» μας ανοιχτά.
Εδώ κι αρκετό καιρό, μπορεί να διακρίνει κάποιος στους δρόμους της πόλης, τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ανθρώπων οι οποίοι είναι άστεγοι και μοναχικοί. Επειδή ήδη πλησιάζουμε στην καρδιά του χειμώνα, πρέπει να ληφθεί άμεσα μέριμνα για την προστασία αυτών των ανθρώπων, εκτός των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όπως φαγητό, ρούχα, περίθαλψη, αλλά κι απ’ το κρύο.
Ελπίζω να μην υπάρχουν άλλες τέτοιες περιπτώσεις στην περιοχή μας, αλλά αν εντοπιστούν, σωστό είναι οι υπηρεσίες πρόνοιας του δήμου να δράσουν άμεσα.