Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 29-4-2013


     Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ορεστιάδας κ. Λευτέρης Χαμαλίδης, στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου την 29/4/2013, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η προσβλητική συμπεριφορά κι η απαξίωση του δημάρχου Ορεστιάδας προς το δημοτικό συμβούλιο είναι άνευ ορίων. Στις τελευταίες συνεδριάσεις, ο κ. δήμαρχος επικαλούμενος συνεχώς κάποια δικαιολογία, έρχεται στην αρχή της συνεδρίασης, συνήθως απαγγέλει ένα λογύδριο και στη συνέχεια εξαφανίζεται δίχως να παρακολουθεί ούτε δευτερόλεπτο από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.»
     Στα πλαίσια του δημοτικού ελέγχου τόνισε:
«Ο δήμος Ορεστιάδας κατόρθωσε άλλη μια δυσμενή πρωτιά. Στη λίστα που διέρρευσε στον Αθηναϊκό Τύπο, με τους 252 φορείς που πρόκειται να βάλουν λουκέτο ή να συγχωνευτούν, περιλαμβάνονται 4 Ν.Π.Ι.Δ. που αφορούν άμεσα το δήμο Ορεστιάδας. Η Δημοτική Ραδιοτηλεόραση, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο., η Αναπτυξιακή Δήμου Ορεστιάδας και η Εταιρία Έρευνας & Ανάπτυξης Β. Έβρου ΑΕ.
Είναι προφανές ότι η καταγραφή των παραπάνω νομικών προσώπων δεν έγινε τυχαία. Προφανώς αξιολογήθηκαν με κάποια κριτήρια. Του οικονομικού απολογισμού, των δράσεων. Δεν είναι γνωστό προς στιγμήν. Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι είμαστε απ’ τους λίγους δήμους των οποίων νομικά πρόσωπα συμπεριλαμβάνονται στην περιβόητη λίστα.»
     Στα πλαίσια των προτάσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρθηκε στο θέμα της Ανθοκομικής Έκθεσης. Συγκεκριμένα ανέφερε:
«Η Ανθοκομική Έκθεση ήταν μια διοργάνωση της Αναπτυξιακής Εταιρίας του δήμου Ορεστιάδας. Μέχρι το 2012 μετρούσε 12 συνεχείς διοργανώσεις. Φέτος το 2013, η Δημοτική Αρχή του κ. Μουζά, αποφάσισε η Αναπτυξιακή Εταιρία να οδηγηθεί σε εκκαθάριση. Είμαστε λίγες μόνο μέρες πριν από το διάστημα, που κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν η Ανθοκομική Έκθεση. Φέτος λοιπόν επικρατεί «σιγή ιχθύος». Είναι όμως μια διοργάνωση που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει. Έχει αγαπηθεί από τον κόσμο και σίγουρα θα περιμένει τη φετινή της επανάληψη, καθώς στην συνείδηση όλων είναι πλέον θεσμός.
Η δημοτική αρχή πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, όσο είναι ακόμη νωρίς, για να πραγματοποιηθεί και φέτος η Ανθοκομική Έκθεση. Και φυσικά να συνεχίσει να υλοποιείται κάθε χρόνο από το δήμο Ορεστιάδας πλέον.»
     Στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων και συγκεκριμένα στο θέμα της παραχώρησης του ασθενοφόρου του πρώην δήμου Κυπρίνου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων, τόνισε:
«Επιτέλους εισακουστήκαμε. Δυόμιση χρόνια σαπίζει κάτω από το υπόστεγο, το ασθενοφόρο που παρέλαβε ο δήμος Ορεστιάδας από τον πρώην δήμο Κυπρίνου. Είναι αλήθεια ότι νόμιμα δεν μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί από το δήμο. Μπορεί όμως να παραχωρηθεί για χρήση σε φορέα υγείας με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.
Πριν ενάμιση περίπου χρόνο, η παράταξή μας ανέδειξε το θέμα και ζήτησε την αξιοποίηση του. Πολλές φορές αναφερθήκαμε στο θέμα για την κωλυσιεργία του.
Χρειάστηκε όλο αυτό το διάστημα για να προχωρήσει το Δ.Σ. στην παραχώρηση του συγκεκριμένου οχήματος. Το Κέντρο Υγείας Δικαίων, μετά τη σοβαρή βλάβη που έπαθε το μοναδικό ασθενοφόρο που διέθετε, έχει μείνει εδώ και καιρό δίχως αυτό το πολύτιμο μεταφορικό μέσο. Ήταν λοιπόν θέμα μείζονος σημασίας.
Ευτυχώς, μετά από αφόρητες πιέσεις, ξεκινάει η διαδικασία παραχώρησης στο Κέντρο Υγείας Δικαίων, προς όφελος κυρίως των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων Τριγώνου και Κυπρίνου.»

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κεντρικές εξαγγελίες και το τοπικό ενδιαφέρον


Ανακοινώνεται η κατασκευή Νοσοκομείου στην Κομοτηνή, προϋπολογισμού 70 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, 60 χλμ μακριά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που βρίσκεται 100 χλμ μακριά, έπρεπε να συγχωνευτεί και να καταργηθεί η αυτοτέλειά του για οικονομικούς λόγους. Η συγχώνευση, η οποία μαθηματικά οδηγεί στην μείωση του προσωπικού, στην συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην υποβάθμιση της λειτουργικής του ικανότητας, δεν είναι υποκριτική απέναντι στην άλλη εξαγγελία;
Τελικά όλα αυτά συμβαίνουν εξαιτίας της πολιτικής ανικανότητας που διακρίνει την περιοχή μας ή πρέπει να σκεφτώ κάτι άλλο;


Ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε δημόσια την άμεση έναρξη κατασκευής των οδικών αξόνων στην χώρα μας.
Είναι αυτονόητο ότι η υλοποίηση του έργου Αρδάνιο – Ορμένιο πρέπει να αποτελέσει ύψιστη προτεραιότητα για την περιοχή μας και δεν πρέπει να υπάρξει καμιά έκπτωση γι’ αυτό. Δε νομίζω να υπάρχει άλλο παρόμοιο έργο που να υλοποιείται τόσα χρόνια στην Ελλάδα; Κοντεύει να ενταχθεί στο βιβλίο Γκίνες για το χρόνο υλοποίησης και τις περιπέτειές του.
Κανείς δεν πρέπει επίσης να ξεχάσει το ζήτημα της νέας χάραξης στην παράκαμψη της Νέας Ορεστιάδας και την κατασκευή νέων ανισόπεδων κόμβων στον εν λόγω κάθετο άξονα.

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Μεταφορά αμαξοστασίου δήμου Ορεστιάδας


Ο δήμαρχος Ορεστιάδας, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, εξέφρασε την αγωνία του για τη μεταφορά του Δημοτικού Αμαξοστασίου που στεγάζεται σε άθλιες εγκαταστάσεις σ’ ένα χώρο απέναντι από το Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει ήδη παραχωρηθεί για να χρησιμοποιηθεί για τις λειτουργικές ανάγκες του Δ.Π.Θ.
Τι υποκριτικό όμως!
Αυτό που δε λέει ο κ. δήμαρχος είναι ότι, εδώ και δύο χρόνια, η δημοτική μας παράταξη έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για μεταφορά του κεντρικού αμαξοστασίου στη Νέα Βύσσα, με την κατασκευή μικρών συμπληρωματικών υποδομών και την αναβάθμιση των αμαξοστασίων στα Δίκαια και τον Κυπρίνο.
Η δική του επιλογή όμως είναι, εδώ και χρόνια, καθώς έγινε και στην προηγουμένη θητεία ανάλογη προσπάθεια, η αγορά νέου ακινήτου.
Γιατί τόση πρεμούρα να δαπανήσει ο δήμος ένα σωρό χρήματα για νέα αγορά ακινήτου;
Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. δήμαρχος την αποκέντρωση στον ίδιο το δήμο που διοικεί;

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Τι φοβάται;

Είναι γνωστό ότι εδώ και 15 χρόνια στην Ορεστιάδα είχαμε την πρωτοπορία να μεταδίδονται ζωντανά οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων.
Μόλις άρχισαν να υιοθετούν κι άλλοι δήμοι στην Ελλάδα την μετάδοση των συνεδριάσεων, είτε από δημοτικά μέσα που διαθέτουν (ραδιόφωνα ή τηλεοράσεις) είτε από το διαδίκτυο και την ιστοσελίδα τους, στην Ορεστιάδα η δημοτική αρχή του Μουζά το σταμάτησε.
Όλο αναποδιά αυτός ο δήμος βρε παιδί μου!
Τι φοβάται ο δήμαρχος; Θέλει να κρύψει τίποτα;

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Πότε επιτέλους, θ’ ανοίξει το αναψυκτήριο των Καστανεών;

Μπορεί να ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Φεστιβάλ του Άρδα, ωστόσο, κλειστό εξακολουθεί να παραμένει το αναψυκτήριο στις όχθες του ποταμού στις Καστανιές.
Ένα υπέροχο παραποτάμιο μέρος που έδινε τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και στους χιλιάδες επισκέπτες, ν’ απολαύσουν τις χαρές του ποταμού σ’ έναν ιδανικό χώρο ξεκούρασης, παραμένει κλειστό εδώ και 10 μήνες.
Το αναψυκτήριο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του δήμου Ορεστιάδας, σφραγίστηκε λίγες μέρες πριν το φεστιβάλ του 2012 από τη Δημοτική Αρχή, σε εκτέλεση παλιών αποφάσεων που αφορούσαν στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας του. 
Η δημοτική μας παράταξη αντέδρασε για τη χρονική στιγμή εφαρμογής των αποφάσεων ανάκλησης άδειας και σφράγισης του καταστήματος. Έχουμε θέσει αρκετές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λειτουργίας του, μέσω της διενέργειας δημόσιου ανοιχτού διαγωνισμού.
Η πρόεδρος αλλά και το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Καστανεών, έχει προβάλλει πολλές φορές τη σημαντικότητα της λειτουργίας του και μετέφερε την αγωνία αλλά και τα παράπονα των κατοίκων. Το θέμα αναδείχτηκε για άλλη μια φορά στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας. Την αγωνία μας προσπάθησε να κατευνάσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, καθώς ο κ. δήμαρχος γι’ άλλη μια φορά έλειπε, χωρίς όμως να καταθέτει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση του διαγωνισμού.
Δεν ξέρω ποιος έχει την τελική ευθύνη για όλα αυτά. Δεν γνωρίζω ποιος είναι ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε μια ειλικρινής συνεννόηση και συνεργασία με τον προηγούμενο ενοικιαστή, ώστε ν’ αποφευχθεί αυτή η ταλαιπωρία. Σίγουρα όμως, σημαντικό ρόλο παίζει σ' αυτό η Δημοτική Αρχή. Δεν είναι αμέτοχη, καθώς έχει την τελική ευθύνη σφράγισης του καταστήματος. Και φυσικά κυρίαρχο ρόλο έχει ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής. Ο δήμαρχος.
Είναι αδιανόητη και επιζήμια για το δήμο και την ευρύτερη περιοχή, η μη λειτουργία του αναψυκτηρίου. Το καλοκαίρι του 2012, το αναψυκτήριο παρέμεινε ερμητικά κλειστό. Χιλιάδες επισκέπτες, εκατοντάδες λεωφορεία προσήλθαν κι αποχώρησαν απογοητευμένοι, αντικρίζοντας έναν υπέροχο χώρο σφραγισμένο.
Ήδη διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Είμαστε πλέον στην καρδιά της Άνοιξης κι ακόμη δυστυχώς, δεν έγινε κάποια ουσιαστική ενέργεια από τη δημοτική αρχή για να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός και να λειτουργήσει το δημοτικό αναψυκτήριο.
Το καλοκαίρι είναι ήδη μπροστά μας. Δεκάδες οικογένειες δε θα έχουν τη δυνατότητα των διακοπών και μακρινών εξορμήσεων. Όλοι αυτοί και πόσοι άλλοι, δε θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν την ομορφιά του ποταμού, απολαμβάνοντας τις ιδιαίτερα σημαντικές παροχές του αναψυκτηρίου.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο η αναγκαιότητα της λειτουργίας του, για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Σημάδια παρακμής κι εγκατάλειψης έχουν ήδη εμφανιστεί. Ο περιβάλλον χώρος είναι βρώμικος καθώς δεν υπάρχει περιποίηση, ενώ έχουν παρατηρηθεί καταστροφές και κλοπές, διότι ουσιαστικά εκ των πραγμάτων παραμένει αφύλακτος. Ένα στολίδι της περιοχής, κρύβεται πίσω από την πολιτική αδιαφορία κι ανικανότητα.
Τι πρέπει να γίνει επιτέλους, ώστε το θέμα να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα;
Κάθε μέρα που περνάει κι ο χώρος δε δίνεται για χρήση, αποτελεί κόστος για το δημότη. Πόσο κόστος;
Αρκεί να υπολογίσει κάποιος ότι, ο τελευταίος ενοικιαστής κατέβαλε μηνιαίο μίσθιο 2.920 ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν εισπράττονται. Εκτός τούτου, η αδιαφορία κι εγκατάλειψη του χώρου θα δημιουργήσει ένα μεγάλο κόστος για την αποκατάσταση φθορών, ζημιών, κλοπών που θα λάβουν χώρα. Πόσο; Κανείς δε γνωρίζει για να υπολογίσει, διότι όσο περνάει ο καιρός, αυτό μεγαλώνει.

Δήμαρχε Ορεστιάδας. Κουνήσου και ξεβολέψου απ’ τη θέση σου κι ασχολήσου σοβαρά με το θέμα.
Μας έχεις ήδη πείσει ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καινούργιο στη θητεία σου. Πολλά δε από τα παλιά δημιουργήματα άλλων δημοτικών αρχών, έχουν περάσει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.
Το αναψυκτήριο των Καστανεών όμως, είναι συνδεδεμένο μ’ ένα από τα ομορφότερα σημεία όχι μόνο του δήμου μας αλλά πανελληνίως.
Είναι εγκληματικό να συνεχίσει να παραμένει κλειστό. Ιδιαίτερα δε την περίοδο του καλοκαιριού που οι επισκέπτες πολλαπλασιάζονται.
Στην περιοχή υπάρχει ήδη ένας αλυσοδεμένος χώρος από μισοσαπισμένους ξύλινους οικίσκους που ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. Μια πανάκριβη, πολλά υποσχόμενη, τουριστική επένδυση που ατυχίες, τεχνικές αστοχίες, λάθος εκτιμήσεις, πολιτική αδιαφορία, κτλ «φρόντισαν» να παραμένει εκεί για να μας θυμίζει τ’ όνειρο της «ανάπτυξης» που γκρεμίστηκε.
Όλοι μας, με αγωνία περιμέναμε τις πρωτοβουλίες του δημάρχου για να δοθούν σε χρήση οι ξύλινοι οικίσκοι κι ο περιβάλλοντας χώρος. Αντί αυτού όμως, παρατηρούμε κακούς πολιτικούς χειρισμούς κι αδιαφορία που οδηγεί στο παρατεταμένο χρονικά κλείσιμο και της άλλης τουριστικής υποδομής που ευτυχώς μέχρι τότε λειτουργούσε.
Η μη λειτουργία του αναψυκτηρίου θα οδηγήσει σε πλήρη υποβάθμιση την περιοχή, που πολύ δύσκολα μετά θ’ ανακτήσει τη χαμένη της αίγλη.
Ας γίνει κάτι πριν είναι πολύ αργά.
Αλλιώς, η φωνή κι η στάση η δική μας αλλά και των κατοίκων, θα είναι πολύ σκληρή και ηχηρή.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Κραυγή αγωνίας για το Αναψυκτήριο Καστανεών

Έχουν περάσει εννιά μήνες από την ημέρα που σταμάτησε να λειτουργεί το δημοτικό αναψυκτήριο στις Καστανιές. Αυτούς τους εννιά μήνες επικρατεί ο θυμός και η αγανάκτηση στην τοπική μας κοινωνία. Κι αυτό γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα χτίστηκε και λειτούργησε με σκοπό να τονώσει την τοπική οικονομία, τους επαγγελματίες μας, να δώσει εργασία στους νέους μας και να προβάλλει τον όμορφο τόπο μας.
Επί 20 χρόνια έχει φιλοξενήσει χιλιάδες επισκέπτες ντόπιους και ξένους από όλη την Ελλάδα. Κι όπως λέγεται στην γλώσσα της αγοράς το κατάστημα λειτούργησε «ως κράχτης» για την τοπική μας οικονομία αλλά και για το φεστιβάλ του ΑΡΔΑ του ποίου η επιτυχία είναι αλληλένδετη με την λειτουργία του αναψυκτηρίου διότι συμβάλλει στην διαφήμισή του.
Σήμερα όμως το κατάστημα είναι κλειστό και αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου αναψυχής όσοι έρχονται, βλέπουν την κατάσταση και φεύγουν δυσαρεστημένοι.
Εκατοντάδες επισκέπτες ήρθαν την Καθαρά Δευτέρα δεν το βρήκαν ανοιχτό. Θα έρθουν το Πάσχα, την Πρωτομαγιά και το καλοκαίρι επίσης Θα έρθουν οργανωμένες εκδρομές από συλλόγους, σχολεία, ΚΑΠΗ. Καθημερινά ο αριθμός των επισκεπτών θα αυξάνεται, καθώς πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι. Είναι αδιανόητο το αναψυκτήριο να παραμένει συνεχώς κλειστό.
Λόγω της έλλειψης φύλαξης, προκαλούνται επίσης φθορές στις εγκαταστάσεις και ρύπανση του χώρου από μη οικολογικά ευαισθητοποιημένα άτομα.
Ως τοπική κοινωνία είμαστε αγανακτισμένοι και θυμωμένοι με την όλη κατάσταση και κάνουμε έκκληση στην δημοτική αρχή να διευθετήσει το θέμα το συντομότερο δυνατόν. Το δημοτικό αναψυκτήριο στις Καστανιές αυτό το καλοκαίρι πρέπει να λειτουργήσει.

Λιάχα Μαρία, Πρόεδρος Τ.Κ. Καστανεών

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Πρόγραμμα για 35.000 νέους ανέργους έως 29 ετών ανακοίνωσε το υπ. Εργασίας

*θα παρακολουθήσουν 80 ώρες κατάρτισης,
*θα τοποθετηθούν για πρακτική άσκηση διάρκειας πέντε μηνών (500 ώρες) σε ιδιωτικές επιχειρήσεις με παράλληλη παροχή υπηρεσιών συμβουλευτικής και υποστήριξης και
*με το πέρας της πρακτικής άσκησης θα μπορούν να προσληφθούν σε επιδο­τούμενες θέσεις εργασίας, με πλήρη μισθό και ασφάλιση, τουλάχιστον για ένα έτος.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν νέοι 18 έως 29 ετών, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
Για την κατηγορία «Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ΑΤΕΙ», απαιτείται να έχουν i) πτυχίο ανώτατης εκπαίδευσης της Ελλάδας ή του εξωτερικού αναγνω­ρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ ή βεβαίωση περί αναγνωρισμένων επαγγελματικών προσόντων, πτυχιούχων τυπικής ανώτατης εκπαίδευσης από το ΑΕΙ ή το ΑΤΕΙ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ii) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95 καθώς και iii) να είναι εγγεγραμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ. Δικαίωμα συμμετοχής επίσης έχουν και όσοι συμμετέχουν σε Επαγγελματικά Επιμελητήρια/ Ενώσεις.
Για την κατηγορία «Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και με­ταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» απαιτείται i) να έχουν γεννηθεί από 1.1.1983 μέχρι 31.12.95, καθώς και ii) να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ.
Επισημαίνεται ότι οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα επιχειρήσεις δεν επιτρέπε­ται να προβούν σε καμία μείωση προσωπικού κατά τη διάρκεια της υλοποί­ησης του προγράμματος.
Σημειώνεται πως το υπουργείο Εργασίας έχει δημιουργήσει ειδική ιστοσελίδαγια το πρόγραμμα (http://www.voucher.gov.gr) μέσω της οποίας αποκλειστικά θα γίνεται ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής και των δικαιολογητικών. Η βαθμολόγηση των υποψηφίων θα πραγματοποιηθεί αυτοματοποιημένα, ηλεκτρονικά από το Πληροφοριακό Σύστημα των επιταγών εισόδου στην αγορά εργασίας.
Η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου και θα λήξει στις 22 Μαΐου. Οι ενδιαφερόμενοι, από τις 2 Απριλίου, μπορούν να βρουν το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης στις ιστοσελίδες www.ypakp.gr, www.epanad.gov.gr καιwww.eye-ekt.gr.
Παράλληλα, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης για το πρόγραμμα με αριθμό 800 11 44444, με σκοπό την άμεση παροχή πληροφόρησης και ενημέρωσης αλλά και την καταγραφή και επίλυση τυχόν θεμάτων που ανακύψουν.

Πηγή: Μεθόριος

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κι άλλες σπατάλες στη ΔΗΚΕΠΑΟ...

Σε μια περίοδο όπου τα οικονομικά προβλήματα περισσεύουν, όταν δεν είναι δυνατό να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των δημόσιων φορέων, η ΔΗΚΕΠΑΟ σκορπάει χρήματα, σε μηδενικής προσέλευσης εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα αποφασίζεται να δωθούν 2000 ευρώ περίπου για να παίξουν μουσική δωματίου δύο καθηγητές του δημοτικού ωδείου.
Γιατί; Για πιο λόγο; Περισσεύουν τα χρήματα; Δεν έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας;
Αλλά, πόσο εύκολο είναι να σκορπάς χρήματα που δε σου ανήκουν, βάζοντας ως προτεραιότητα τις δημόσιες σχέσεις κάποιων...
Την απόφαση για την παραπάνω εκδήλωση θα τη δείτε εδώ.