Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008

Τιμολογιακή Πολιτική Νερού του Δήμου Ορεστιάδας

Πολύ σκληρή η απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει σε υπέρογκες αυξήσεις, στα τιμολόγια του νερού.
Αυξήσεις από 15-40 % στο αστικό μέρος της πόλης και στους οικισμούς Σαγήνης Οινόης, Κλεισσούς και Πύργου, αυξήσεις 90-100 % στα Δημοτικά Διαμερίσματα, αυξήσεις 300 % στους κτηνοτρόφους, αυξήσεις ακόμη 100 και πλέον % στα σχολεία και στις εκκλησίες, αυξήσεις 400 % στο πάγιο των δημοτικών διαμερισμάτων.
Με την απόφαση αυτή η Δημοτική Αρχή τιμωρεί τους πολίτες, ξεχνώντας ότι το νερό είναι βασικό και απαραίτητο αγαθό, που ευτυχώς υπάρχει στην περιοχή μας σε αφθονία.
Το νερό είναι θέμα υγιεινής και πολιτισμού και δεν έχει κανένα δικαίωμα η Δημοτική Αρχή, σε μια επιχείρηση ανταποδοτική όπως είναι η ΔΕΥΑΟ, να το χρεώνει τόσο ακριβά, σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας.
Είναι πια εμφανές ότι ο Δήμαρχος δεν είναι το καλό παιδί που αφουγκράζεται τους πολίτες και στέκεται δίπλα τους, όπως δήλωνε ο ίδιος προεκλογικά. Αδιαφορεί για τους πολίτες και τις ανάγκες τους. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τη συμπεριφορά του μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα. Σ’ ένα τόσο σοβαρό πολιτικό ζήτημα, που αγγίζει όλους του πολίτες, δεν έβγαλε ούτε άχνα. Άφησε το θέμα να το διαχειριστεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, ο οποίος δέχθηκε όλα τα βέλη κι ο Δήμαρχος κρύφτηκε προσπαθώντας να μείνει στο απυρόβλητο. Αυτή είναι η συμπεριφορά του Δημάρχου Ορεστιάδας. Έτσι συμπεριφέρεται το «ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ» που σκύβει στα προβλήματα των πολιτών.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας 27/2/2008

Έχει χαθεί πια ο έλεγχος. Δεν υπάρχει πλέον ούτε καν αίσθηση της πραγματικότητας. Κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι ζουν σε άλλη χώρα, με άλλους κατοίκους. Χωρίς καμμιά απολύτως ευθύνη, αβασάνιστα, πετάνε ότι τους κατεβεί στο μυαλό.
Είναι όμως ντροπή κι αίσχος, κάποιοι να το παίζουν ξύπνιοι κι ειδήμονες σε ζητήματα ειδικά, προσπαθώντας να καλύψουν την δική τους ανικανότητα.
Δεν είναι δυνατόν να θέλουν αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι θα έπρεπε να ντρέπονται για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πράγματα στο όνομα του Δήμου και μας εκθέτουν πανελληνίως, να πιστέψουμε όλοι ότι ενώ έγιναν όλα καλά, τα χρήματα από το ταμείο του Δήμου χάθηκαν χωρίς να φταίει κανείς.
Δηλαδή τελικά τι έγινε. Είχαμε θεομηνία, φύσηξε αγέρας και μάζεψε τα χρήματα από το λογαριασμού του Δήμου και τα πήγε στην Αθήνα; Να μην τρελαθούμε δηλαδή!!!

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Ορεστιάδας


Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες.
Ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για τη συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Νέων. Ένας νέος θεσμός που θα δώσει για πρώτη φορά τη δυνατότητα στους ίδιους τους νέους, να παίρνουν θέση και να εκφράζουν απόψεις για τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων μπορούν να συμμετέχουν νέοι 15-28 ετών που είναι δημότες Ορεστιάδας (δηλαδή εσείς ή οι γονείς σας ψηφίζετε εδώ).
Μέσα από τη δράση, σάς δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσετε καλύτερα και το δήμο και να προσφέρετε ως ενεργοί πολίτες στην επίλυση των προβλημάτων των νέων.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων θα μπορεί να συνεδριάζει όποτε κρίνετε εσείς αναγκαίο, χωρίς την ανάμειξη του Δήμου ή του Δημάρχου, ενώ κάθε χρόνο θα γίνονται εκλογές για την ανάδειξη 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συμμετοχή σας στα δρώμενα του δήμου διασφαλίζει όχι μόνο μία υγιή δημοκρατία αλλά και δίνει τη δυνατότητα σ' εσάς και το Δήμο να ερχόμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και να αφουγκραστούμε τα προβλήματά σας ώστε σε συνεργασία να βρούμε τις καλύτερες λύσεις.
Ήδη άνοιξε Μητρώο Νέων, στο οποίο μπορείτε να εγγραφείτε με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και να γίνετε μέλη του Τοπικού Συμβουλίου.
Μέχρι την 7/3/2008 έχει κάποιος τη δυνατότητα να εγγραφεί στο Μητρώο Νέων του Δήμου Ορεστιάδας και στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα του εκλέγειν και εκλέγεσαι στο Συμβούλιο. Οι εκλογές, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν προγραμματιστεί για την 29/3/2008.

Πληροφορίες και εγγραφές γίνονται με αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο στη Γραμματεία Δημοτικού Συμβουλίου (κα Άννα Μπογιατζή, 2552081423).

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το θεσμικό πλαίσιο της διαδικασίας υλοποίησης του Μητρώου Νέων καθώς και της εκλογικής διαδικασίας θα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.tosyn.gr/index.php

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Η πολιτική ανικανότητα κρύβεται μέσα από φυτευτές λέξεις χωρίς νόημα

Αν νομίζουν κάποιοι, όπως ο Δήμαρχος Ορεστιάδας, ότι η πολιτική ανικανότητα κι η αναλγησία, μπορεί να κρυφτούν πίσω από "ψαγμένες επικοινωνιακά" λέξεις όπως: είναι αδιάβαστος, είναι άψητος ή είναι νέος ακόμη, είναι βαθιά νυχτωμένος. Δεν απευθύνεται ούτε σε χαζούς ούτε αχυράνθρωπους. Θα τον καταλάβει κι ο κόσμος, αυτός που έμεινε να τον πιστεύει ακόμη, τι πολιτικός είναι και τι "ικανότητες" έχει.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2008

Γραφείο Προμηθειών στο Δήμο Ορεστιάδας


Συνεχείς ερωτήσεις έχουν υποβληθεί στα πλαίσια του Δημοτικού Ελέγχου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη σύσταση, στελέχωση και λειτουργία Γραφείου Προμηθειών στο Δήμο Ορεστιάδας. Ένα σωστά οργανωμένο Γραφείο Προμηθειών, είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει προς το συμφέρον του Δήμου (θα γίνει εξοικονόμηση χρημάτων) και ταυτόχρονα θα ωφελήσει τους προμηθευτές που είναι επαγγελματίες του Δήμου μας. Καμμιά ενέργεια όμως προς αυτή την κατεύθυνση. Πλήρης αναλγησία από το Δήμαρχο.

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

Πότε θα γίνει επιτέλους Δημοτικό Συμβούλιο;;;

Έχουν περάσει περίπου 40 μέρες απ' την τελευταία φορά που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας και παρόλα αυτά δεν ακούγεται τίποτα για νέα ημερομηνία. Ένα πουλάκι μου είπε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την ώρα διεξαγωγής του Συμβουλίου. Επειδή ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για τη ζωντανή μετάδοση των Συμβουλίων από τη Δημοτική Τηλεόραση, φοβάται την έντονη αντίδραση και τις ερωτήσεις των συμβούλων, για τα χρήματα που πήρε πίσω ως αδιάθετα το Υπουργείο Οικονομικών και αφορούσαν στην κατασκευή του πολύπαθου Πολιτιστικού Κέντρου της Ν. Ορεστιάδας. Έτσι, ο στόχος του είναι να ξεκινήσει το Συμβούλιο πριν απ' την ώρα που ξεκινάει το πρόγραμμα της Τηλεόρασης, ώστε να ξεπεράσει το σκόπελο του Δημοτικού Ελέγχου δίχως να το δει κανείς ζωντανά.
Δεν το βλέπω όμως αυτό το σενάριο του Δημάρχου να ευδοκιμεί. Για να δούμε!!!